28/10

Har nu varit borta i fyra veckor. Dagarna rullar pa, och idag var det en speciellt fin dag. Akte ner till White Sands och traffade ganget fran kyrkan! Kandes sa konstigt att se kanda ansikten har! Vi at lunch och solade med dem hela dagen! Mysigt att fa lite ''hemma''. Ska nog traffa dem imorgon ocksa, om jag inte behover gora nagot speciellt med jobbet. Fick aven min bestallning av snus, knackebrod och choklad. Ikvall ar det fest!

Annars har Javi haft inbrott i bilen, de slog sonder rutan och tog hans kamera samt dator. Tror att det flesta dockument finns pa mailen och att det inte ar hela varlden, men det skickar sa oerhort daliga vibbar och man far obehag i hela kroppen. Speciellt nar Vodacom ar pa oss om att flytta eventet en hel vecka, trots att vi inte fatt nagra pengar an!

Nej, nu maste jag ha en soda.

En bild sager mer an tusen ord.

    
   
   
 


Ostafrikas storsta marknad.

Det ar just vad vi har besokt idag! Det var stort, svettigt och luktade. jag gillade det. Vi shoppade outfits till Halloween, vilketarnasta helg, och vart supercoola tema ska jag inte avsloja an! Annars snodde en kille Zaras telefon,men tappade den nar Zara skramde honommed en ond blick av ge-tillbaka-den-annars-skriker-jag-och-da-kommer-de-branna-dig-levande. Vilket later brutalt,men aven sant i den har delen av varlden. Man ar ju visserligen dum nar man gar till sanna dar stallen, man blir ju alltid lika less på allt "mzungo" hit och "mzungo" dit. Jag vet att jag ar vit! Det var också en bra dag, fylld med många skratt. Sen var vi på European Film Festival och såg en sjuk animerad fransk film och en deprimerande italiensk. Det var mysigt, for det svalkade så skont i biosalongen. Nu maste jag gå och halla en hink vatten over mig och sen sova. God natt!

23/10

Hej och ha vad tiden gar. Nu siter vi p en resturang och vantar pa att Javi ska sluta prata. Vi har mycket att gora idag, planen ar att besoka 5 barnhem, u nar vi antligen fatt tillstand att fortsatta. Ska bli sa spannande!
Annars har jag varit pa sjukhuset, hade sa himla ont  magen, nagot jag aldrig brukar ha. Vi malariatestade oss och lite annat. Dock inget fel! Jippi. Sjukskoterskan som tog mitt blodrov hade i alla fall mord i blicken nar hon hog mig i fingret. Tvatta handerna ar overskatatt och att dra pa lapparna strangt forbjudet. Vi ska nog sla pa stort och ta oss ett maskpiller till veckan.
Ikvall ska vi pa lite afrikanskdans, reggae och annat. Evenemanget heter WAHAPAHAPA, yeah you heard me. Vagbeskrivning var annu mer klockren, det ar i Hugo's bar. Vart ligger Hugo's bar? Opposite Hugo's house. Jaha!

From Dar with Love

Min kansla pa dagarna ar att jag gor jattemycket, men har samtidigt inte tid for nagonting. Dagarna fylls mirakulost. Traffa massa manniskor, hitta nagonstans att bo, undvika att vara hemma nar det ar stromavbrott och bryta in pa hotell for att fa duscha nar det ar slut pa vatten. Ata tar langst tid, vanta i en timme pa maten, ata pa tio minuter och vanta en halv timme for att fa betala. Allt jag sager ar Pole Pole och Hakuna Matata.
En skon resturangupplevelse vi hade haromdagen var pa en strand utanfor Dar. Vi bestallde 5 Chipsi Majaj (Typ omelett med pommes i) och en vanlig Chipsi. Vi fick 5 Chipsi och en Chipsi majaj. VART GICK DET FEL? Vi kunde faktiskt bara skratta at det.
Igar var det sista dagen for Anne och Pauline i Dar, innan de skulle aka upp till Arusha igen, sa vi gjorde en liten utflykt. Vi gick till fiskelagret och betalde 7000 shilling var for att fa aka till en paradiso. Sagt och gjort gumpade vi ivag i en liten bat, nagor storre an en eka. Fiskarna vantade hela dagen pa att vi skulle bli klar med allt badande och atande. Det var helt underbart! Javier blev lite sjosjuk pa vagen hem, vi andra solbranda. Helt galen upplevelse och vi ar sa tacksama over att vi fortfarande lever!
Traffade en kille haromdagen som ska besoka alla lander i hela varlden pa 15 manader eller nagot sant dar. Konstig typ, for han tykcer att Yoda ar dum i huvudet. Det utlagget fick han verkligen sota for. http://grahamdavidhughes.com

Annars har vi det bara bra. Maste tyvarr ta ut mitt har nu for det blir jatteackligt av allt badande och det skulle fa vara skont att tvatta mitt vanliga har, nagot jag gjort en gang de senaste tre veckorna. HUR ACKLIG AR JAG?
Ikvall kanske jag ska ga pa bio och om nagon vecka kommer min smuggel-snus fran sverige :)

11/10

Ar det nagon som forstar att det ar oktober? Imorse hade jag ingen aning om vilken dag det var. Fick fraga Kristian som forklarade att Sondag kom efter lordag och att allt var som det skulle.
Matutbudet ar samma som alltid. Det ar langt och dyrt att aka till stan for en @riktig2 maltid, sa vi far fortsatta att knapra pa vara pommes for 4 kr och ris med bonor. vi ar visserligen inte speciellt hungriga, huvudsaken vi far vatten ar vi nojda. Nu ar strommen pa dagen runt, de har flyttat ransoneringen till ett annat distrikt, sa vi kan nu kissa utan att behova balansera ett stearinljus.
Annars har vi traffat manga roliga manniskor, fran hela varlden , men som nu bor och jobbar i Dar. Coolt att traffa folk som inte enbart ar har for volontararbete, utan att har valt att flytta hit for att leva (som vanlig). 

bilderna lar droja, hittar ingen dator som kan ta mitt USB-minne. En diskett nagon? Eller kanske ska faxa hem dem.  

Ar svettigare an svettigast.

         AHHHH det ar sa varmt i Dar es Salaam. Arusha coh Nairobi var ingenting jamfort med den har bastun eller vaxthus, eller bade och. Idag stortvattade jag och Zara vara klader for hand, vi ville vara afrikanska kvinnor, den anda skillnaden var att vi stod i bikini och Zara med en cigg i munnen. Zara drankte mig aven i sollotion innan vi gick ut, sa att jag ska kunna sova i natt. Ikvall ska vi ut och traffa lite danskar och svenskar som har studerar pa zanizibar och ar i Dar over helgen.
         Vi kom fram pa kvallen i onsdags och sen dess har vi bara myst i vart superharliga hus. det ar en tanzaniansk konstnar som ager det, men han ar i London nu, sa vi lanar det. Det ar verkligen precis sa som jag ville ha det. Lagom primitivt, elavbrott pa kvallen, det gar inte att spola i toan, annars ar det bara perfekt. Omradet kallas Africana och har finns det som vi behover, gronsaker, frukt och ris. Idag var jag och zara mastarna av gaskoket och gjorde massa mat. Tyvarr tog vi i en hel Pirripirri, sa det blev minst sagt HOT.
         Annars har vi det bra, ska val borja jobba nar Javier kommer tillbaka. Ska borja med att oversatta hemsidan till svenska. Imorgon kvall ska vi aka pa dansfestival och heja pa nagra svenskar som dansar.

Varmt men blasigt i Arusha.

Igar blev det en sen kvall och masajen som vaktar hotellet overvagde att sla oss med sin pinne nar vi kom inramlande. Vi hade varit pa ett Backpacker hostel pa andra sidan gatan och lart oss svordommar pa swahili. Eftersom det har ar en barntillaten blogg, tanker jag inte skriva de har, men de kommer bli valdit valandvanda pa Macken.
Imorgon aker vi till Dar es Salaam for att antligen fa borja jobba. Just nu har vi bara lallat runt och inte gjort sa mycket forutom att ata och titta. Vi vil gora nagot riktigt. Jag gillar verkligen Arusha som stad, det ar litet, trevligt och lagom varmt.

Mitt nya nummer ar +255789193227
Det gar bra att sms och till och med RINGA! Helt galet.

Puss och Kram

Attackerad.

Oscar tog oss med for att prova den lokala olen i Kenya. Den var supergod! Fast de var mellanol och vara bordsgrannar blev fullare forstod jag och Zara ingenting. Det ar ju mellanol! Den stunden vi kande oss mest som svenskar, an sa lange. Tur var att vi hade nagra ''livvakter'' vid bordet som kunde saga at en del nargangna manniskor att back off. Vi var de enda vita pa klubben, sa saklart att vi var intressanta, men lite for intressanta ibland. Vad ar det som ar svart att forsta av meningen '' I don't want to marry you!'' :) Sjukt kul kvall i alla fall.

I sondags hamtades vi pa Hostelt av en liten Dalladalla som tog oss till en Shuttle buss. Den skulle ta oss fran Nairobi till Arusha, pa 6 timmar. Sakert! Hela farden tog 9 timmar, fast mycket kanske berodde pa att alla var sa borta om hur de skulle gora vid gransen. Busschaffisen blev lite smatt irriterad, sa blev vi, for vi var klar forst. Tullmannen vid tanzanianska gransen skrattade at vara pass i alla fall, och jag fragade jag varfor. For att jag var vacker, hur ofta skrattar man nar man tycker att nagon ar vacker?! Tack for det, tulltjanstemannen.
Zara blev i alla fall smaforkyld typ tredje dagen i Nairobi, och min kropp som tycks alska virus och bakterier gjorde att jag fick en forkylning dubbelt sa varre. Fick inte sova pa hela natten och forsta delen av resan fick jag inte sitta bredvid Zara och snuska mig (typ hosta och snora) sa jag blev helt galen. Som tur var bytte vi platser vid gransen och jag en san tur att jag har Zara, for hon lat mig sova pa hennes axel i flera timmar, de tansanianska vagarna skumpade mig till somns. Nar jag vaknade kandes allt battre. Idag ar vi bada bara snoriga och hostar lite, sa ingen svininfluensa. Vi ar fortfarande forvanade over att de slappte in oss i landet!
Vi fick ett fint rum i Arusha, med egen toalett for 15 dollar natten. Visserligen laker handfatet och duschen bloter ner hela toaletten, men det ar lyxigt tycker vi! Nar vi klev av bussen var vi lagom slut, less, torstiga och hungriga. Vi visste inte vart vi skulle ta vagen eller vart vi var. Vi fick aka med en ner till stan och dar blev vi forfoljda av 5 man som ville salja saker till oss. Vi var mattligt roade och orkade inte vara trevliga. Zara ville slass och jag ville krakas. Vi ar sa bra pa att vara turister.
Nu ska vi snart ga och bestalla bussbiljetter till Dar es Salaam, det skulle ta tio timmar. Men fett vart det for 30 000 shilling, typ 150 kr. Bada kanner att vi vill komma fram och borja jobba, komma in i staden, livet och spraket.

Ska lagga upp bilder nar vi far mojlighet.


"Frida, jag kommer inte trottna pa dig tills jag hittat nya vanner"

Just nu sitter jag och Zara i ett stekande Internetcafe och svettas. Bada ar alldeles tunga i huvudet, inte av sjuktodm, uten av har!!! En snall tjej som hette Happy och nagra till flatade hela mitt har med extensions anda ner till rumpan. Det tog 6 timmar och jag ser halften rolig ut, halften mongis.
Forsta dagen i Nairobi, vilket var igar, gick sadar. Vi rymde fran var guide nar han behovde ga pa banken. Vi hamnade pa diverse bakgator och blev lurade av masajer och nagra som bara ville ha pengar. Val pa bussen hem blev allt lugnt...eller? Vi visste inte vart vi skulle hoppa av, sa vi satt i tre timmar pa en buss som akte fran city center till slummen, och da tillbaka forstas. Jag och Zara asgarvande nastan hela vagen, for bussen holl pa att valta pa vissa sandvagar. Nar vi hoppat av pa ratt vag vart allt lugnt...eller? Sa klart var det fel vag och vi gick fram och tillbaka for att senare sla vara kloka huvuden ihop och ta en taxi. Upp for en bacxke och genom en krok var vi pa hostlet.
Vi traffade ett par tyskar som bodde pa vart hotell, vilka var trevliga. Fast det blev ingen lang kvall, for nar de skulle ut ''and buy stuff'' gick vi upp pa rummen och sydde i vara vaskor. Traffade aven en svenska i morse, hon tyckte vi lat som svenskar nar vi pratade om mina symentriska finnar.
Sa fort som mojligt ska vi bege oss till Tanzania, dar vi behovs pa Orphan Project i Dar es Salaam. Jag och Zara har inget emot att bo bredvid havet. Ska stanna hos Linnea i Arusha ocksa, om vi far tag i varandra.

Peace out!

1 okt

Sitter nu pa ett svalt Internetcafe i Nairobi, Kenya. Vi fick jattemycket hjalp pa flygplatsen, fick ga fore i kon, ett hostle fixat och en taxi som vantade pa oss. Vilket var bra, eftersom vi var vimmelkantiga av allt flygande och hur trotta som helst. Pa hostlet gick vi upp pa taket och njot av att vara framme och av Nairobis nattljus.
Jag blev dock behandlad som en drug lord pa Heatrow. De tog mina camingbestik och drogtestade min vaska. Muddade mig grundligt over hela kroppen, vilket mest var mysigt (haha)... Sen innan vi skulle satta oss pa bussen till planet gjorde de ett sticktest pa... MIG! Kollade mitt pass och final destination. Jag skrattade at honom, och han skrattade at att vi var sa tokig att vara borta sa lange.
Efter en skumpig bussfard ner pa stan, har vi fortfarande inte lyckats smallta att vi ar framme! Vi gor nagot man egentligen bara ska dromma om. Vi ar sjuka i huvudet. Om ingen redan visste det.

RSS 2.0