Sang.

Att sova i en sang ar helt klart underskattat, jag har aldrig vaknat sa utvilad och bekvam pa mycket lange. Tack Jimmys kompisar som kom fran Norge och oser pengar i Tanzania och kan darfor ge oss en sang for natten. Aven fast jag kunde prata svenska, sa hade jag ingen aning om hur man gjorde. Alla meningar borjade jag pa engelska, tills jag insag att svenska ocksa funkade.  Jimmys kompis Dennis kan ha varit den mest integrerade tanzan jag traffat, han ar mer skandinav en de flesta av oss. Han visade sitt Visakort, hans mojlighet att ta kredit, medlemskap i fackforeningen, bostadsforeningen och sa vidare.
Annars har jag fatt min semesterersattning och antligen kunnat kopa bocker till skolan dar jag jobbar. Hittade pedagogiska engelskabocker, bocker for att lara sig skriva siffror och manga lasebocker. Hoppas barnen blir glada och att de lar sig nagot, for mitt bankkonto var inte sa givmildt som jag trodde.

Pa mandag ska jag pa Miguels konstutstallning inne i Dar, vilket kommer bli toppen! Har aldrig varit pa en proffersionell utstallning sadar forut.

Zanznibar.

Efter en vecka i Zanzibar ar jag lycklig over att satta mig pa nattfarjan over till Dar och sen pa Dalladallan hem till Bagamoyo. Har varit i antal brak over att jag forvantas betala 4 ganger mer, av en enda anledning, jag rakar vara vit. Vilket gjorde mig annu mer galen eftersom jag reste med 3 som fick vanligt lagt pris, men jag maste sitta i forsta klass och jag maste betala sjukt mycket mer.
Annars ar Zanzibar mysigt, med alla grander och arabiska hus. Har shoppat till familjen och lekt riktig turist. Saklart nar man reser med locals ar det alltid jobbigt att forsoka overtala dem att det ar vart att ata en hamburgare istallet for ris och boner som hemma.
Gjorde aven hennamalning pa foten och armen, alldeles innan jag klev pa baten. Inte sa smart, for jag somnade och fick halften i pannan. Fick gnugga bort det med Jimmys lacknafta.

Allt for mycket att gora pa varldens lugnaste stalle.

Dagarna har varit hektiska nu pa senaste tiden. Kliva upp till jobbet, komma hem och underhalla gaster, ga tillbaka till jobbet. Jag har deckat i sang de senaste tva veckorna.
Det har varit roligt att ha Zara har, aven fast det varit trangt att sova tre personer i vart allt for varma rum! Inte nog med det, Vicky bestammde sig for att komma, da vart man 4!
Vi hade jatteroligt i alla fall forutom en liten icident som jag nu ar lite stolt over. Jag har blivit slagen for forsta gangen i mitt liv. Om da alla ganger Lina daskat till mig inte raknats. Det har var ett riktigt brak och jag tog tag i en killes arm i lite fel tidpunkt och fick en small i ansiktet. Du ar ju bra primitiv sa jag och gick darifran.
Imorgon ska jag pa brollop, vilket kommer bli toppen! Dagen efter aker jag till Zanzibar ochlever ett liv utan varken el eller vatten. Stackarna har varit utan el pa hela on sen 6 manader tillbaka, men ar lovade att fa tillbaka den lagom till festivalen slutar.

Och jag har borjat virka igen. Grabbarna har ar galet duktiga!

Poa!

Jumatato.

Jag tar tillbaka allt positivt jag nagonsin sagt om barn, jag ser de enbart som barare av sjukdommar. Som till exempel den halsfluss jag nu rakat ut for. I lordags kvall svullnade halsen ihop och jag deckade i sangen helt utmattad. Forvanansvart nog behovde jag inte vanta i flera timmar, utan dokton kunde se mig direkt. Eftersom jag hade svart att andas sa testade han aven mitt blod, men far inte de resultaten forns pa onsdag. Tur var att jag var i Dar och kunde ga till ett riktigt sjukhus.
Eftersom jag numera ar nalradd, sa grat jag givitvis floder nar de tog mina prover, och ratt hade jag att gora det, for jag har nu ett stort blamarke over hela armbagen. Doktorn var i alla fall snall och gav mig inte 1000mg pencillin i tre olika former som de brukar, sa jag ar anda tacksam.

Annars ar det harligt att Zara ar har! Hon far hjalpa mig med barnen pa dagarna. Hon bor i vart lilla rum ocksa, som ar lite for varmt med tre personer!

Nu ska jag forsoka ringa mamma.


RSS 2.0